06 31 49 57 63 info@lochemseuitdaging.nl

Succesvolle kijk- en ophaaldagen Spullenbank

22 maart 2013 – Op 15 en 21 maart organiseerde de Lochemse Uitdaging 2 kijk- en ophaaldagen voor het gemeentelijk meubilair dat was overgebleven na de verhuizing naar de Hanzeweg. Bij de oprichting van Stichting De Lochemse Uitdaging werd dit meubilair geschonken door wethouder Bussink.

Het was op beide dagen een drukte van belang. Busjes en auto’s met aanhanger of paardentrailer reden af en aan. Tientallen meubelstukken als kasten, bureaus, stoelen, tafels, lampen en accessoires vonden hun weg naar de verenigingen en stichtingen in de gemeente Lochem. In totaal hebben een kleine 40 verenigingen een aanvraag gedaan.

Ook bij dit project werd door verschillende partijen goed samengewerkt. Een aantal medewerkers van Facilitaire Zaken hebben op beide dagen de drie opengestelde locaties bemand. Er werd actief meegedacht over welke meubels in welke locatie nog beschikbaar waren. Medewerkers van de BOB (Buurt Onderhoudsbedrijf) waren ter plaatse om spullen te vervoeren tussen de locaties. Vanuit de Lochemse Uitdaging coördineerde Bart van Alten – ‘jonge hond’ in de matchgroep en coördinator van de Spullenbank – de beide dagen. Bart zegt enthousiast: “Door de schenking van de gemeente heeft Spullenbank van de Lochemse Uitdaging een mooie start kunnen maken met het aanbieden van materialen aan verenigingen/stichtingen. We hebben 25 verenigingen/stichtingen concreet kunnen helpen in hun zoektocht naar diverse meubels. Als we er een maatschappelijke waarde aan toekennen komt het uit op zo’n € 5.500,–. Op deze manier helpen we het wonen en leven in de gemeente Lochem weer een beetje mooier en leuker te maken”.

De Lochemse Uitdaging stimuleert en organiseert Maatschappelijk Betrokken Ondernemen bij het bedrijfsleven om vraagstukken van maatschappelijke organisatie op het gebied van Menskracht, Materialen en Middelen op te lossen. Eén van haar projecten is de Spullenbank. Hierdoor worden vraag en aanbod van bruikbare meubels bij elkaar gebracht ten gunste van maatschappelijke, culturele en sportverenigingen en –stichtingen. Wilt u op de hoogte blijven van beschikbaar meubilair, meld u dan aan voor de nieuwsbrief op info@lochemseuitdaging.nl

Pin It on Pinterest

Share This