06 31 49 57 63 info@lochemseuitdaging.nl

Succesvolle NLdoet 2013

18 maart 2013 – Tijdens de landelijke vrijwilligersdagen op 15 en 16 maart zijn 24 klussen geklaard door zo’n 180 vrijwilligers. Dit was de mooie ‘score’ van NLdoet in de gemeente Lochem.

Het Vrijwilligerssteunpunt Lochem en de Lochemse Uitdaging hadden dit jaar de handen ineen geslagen. Verenigingen/stichtingen werden opgeroepen hun klus aan te melden voor deze nationale vrijwilligersdagen. De Lochemse Uitdaging riep bedrijven op om een van de aangemelde klussen te klaren. Bij diverse klussen deden ook leerlingen van het voortgezet onderwijs hun ‘maatschappelijke stage’.

“Een mooi samenwerkingsverband”, zegt Hetty de Wit, manager van de Lochemse Uitdaging. “Lochemse bedrijven als Viverion en Rabobank hebben hun maatschappelijk betrokken kant getoond en klussen gedaan bij o.a. het Historisch Genootschap en bij Zorggroep St. Maarten. Viverion was zelfs met het hele bedrijf (65 medewerkers) actief in de gehele regio! Ook de wethouders Bussink en Heese en een politieke partij deden mee. “Dit onderschrijft echt de missie van de Lochemse Uitdaging: door samen Maatschappelijk Betrokken te Ondernemen wordt de gemeente Lochem een beetje mooier en leuker.”

De 24 aangemelde klussen zijn geklaard: van het renoveren van een kampvuurkuil, het schilderen van het clubhuis en het verzorgen van een high tea tot en met het ophangen van vogelhuisjes op de oude begraafplaats. Allemaal dankzij de inzet van zo’n 125 particuliere en bedrijvenvrijwilligers. Een topscore! Heel hartelijk dank!

Pin It on Pinterest

Share This