06 31 49 57 63 info@lochemseuitdaging.nl

Nederlandse Uitdaging krijgt Groeicertificaat

27-06-2014 – Op 26 juni ontving de Nederlandse Uitdaging hun Oranje Fonds Groeicertificaat uit handen van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, beschermpaar van het Oranje Fonds. De uitreiking markeert het succesvol doorlopen van de eerste fase van het Oranje Fonds Groeiprogramma. Dat programma biedt sociale pioniers een netwerk en een intensief training- en coachprogramma om hun lokaal succesvolle sociale initiatieven uit te breiden naar andere locaties in het land.

Uitreiking Certificaat Oranje Fonds

Gerda Geurtsen, tweede van rechts, neemt het certificaat in ontvangst van Koning Willem-Alexander en Koning Máxima.

Gerda Geurtsen, woonachtig in Almen en in 1999 bedenkster van de formule ‘Uitdaging’ nam het Groeicertificaat in ontvangst in het bijzijn van enkele managers van lokale Uitdagingen. Onder de vlag van de Nederlandse Uitdaging is in de gemeente Lochem de Lochemse Uitdaging actief sinds 2012. De Lochemse Uitdaging bemiddelt in Menskracht, Materialen en Middelen tussen de vragen daarnaar van verenigingen en stichtingen en het aanbod daarin door het bedrijfsleven. Hiermee stimuleren en organiseren we Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Inmiddels zijn er á la de Lochemse Uitdaging al 18 andere lokale Uitdagingen over heel Nederland gestart. Met nog zo’n 25 lokale uitdagingen wordt in diverse stadia van ontwikkeling, eveneens de start voorbereid.

Coöperatie

De Nederlandse Uitdaging is een coöperatie die de lokale Uitdagingen faciliteert en fungeert als kennis- en netwerkorganisaties voor de lokale managers en besturen. Mede door het Oranjefonds Groeiprogramma kan zij afspraken tot samenwerking maken met bedrijven op landelijk niveau, die door alle lokale netwerken geïnteresseerd zijn in samenwerking met zowel Nederlandse als lokale Uitdagingen.

Meer bereiken

In 2008 startten het Oranje Fonds en McKinsey & Company het Oranje Fonds Groeiprogramma. In totaal namen al 53 sociale initiatieven deel, van wie 18 organisaties uit de huidige derde editie hun Groeicertificaat ontvingen. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, legt uit: “Wij zijn trots op al deze sociale ondernemers, die zich met hart en ziel inzetten om anderen in onze samenleving te helpen. Met het Groeiprogramma bereiken ze, met ons en met elkaar, daadwerkelijk meer. Zo werd het aantal locaties waar zij gezamenlijk actief zijn vier keer zo groot en wisten ze hun bereik te vergroten van zo’n 100.000 naar ruim 430.000 mensen.

Pin It on Pinterest

Share This