06 31 49 57 63 info@lochemseuitdaging.nl

Eerste BeursvloerLochem succesvol

Op 3 juni vond bij de Lochemse Kunstfactor de eerste BeursvloerLochem plaats. De Lochemse Uitdaging organiseerde deze maatschappelijke beursvloer. En met succes zo bleek …

Zo’n 35 bedrijven en verenigingen hadden zich vooraf aangemeld om met elkaar matches te maken op het gebied van Menskracht, Materialen en Middelen. Na het luiden van de beursgong door burgemeester Sebastiaan van ’t Erve, ontstond een enthousiaste energie onder de meer dan 100 aanwezigen. Al na een paar minuten werd de eerste match gemaakt en dit hield het hele uur waarin gehandeld werd, aan. Het resultaat van de avond was 25 matches tussen bedrijven en verenigingen/stichtingen met een maatschappelijke waarde van zo’n € 12.500. Dit aantal kan de komende weken nog oplopen, door vervolgmatches naar aanleiding van deze avond.

Mede mogelijk gemaakt door …
De Beursvloer van de Lochemse Uitdaging wordt gefinancierd vanuit het project Rural Alliances. De gemeente Lochem neemt deel aan dit door de EU-gefinancierde project. Eetcafé Scholten verzorgde belangeloos de hapjes en drankjes.

Een greep uit de matches
SV Almen zocht een bedrijf voor hulp bij de aanschaf en montage van een scorebord op zonne-energie. Nijha BV gaat de vereniging helpen in ruil voor het organiseren van een wedstrijd tussen een team van Nijha en van SV Almen. De Muzehof kwam hulp bij het opstellen van de jaarrekening overeen met De Jong & Laan in ruil voor een muzikale prestatie. De haptonomiepraktijk van Noam Shalgi -Ontdek je Gevoel- matchte een haptonomieworkshop voor de kinderen van Villa Achterstraat. De tegenprestatie is dat Noam meedoet aan de jaarlijkse barbecue bij de Villa. Stichting Welzijn Lochem maakte afspraken met Unitracer voor begeleiding van software-integratie. Ook tussen verenigingen onderling werden matches gemaakt. De stichting Woodbrooke Art Festival matchte verkeersregelaars met Scouting de Witte Wieven, in ruil voor natuurlessen voor de kinderen. Ze maakten daarnaast ook een deal met CTB Accountants en Adviseurs uit Eefde voor het ondersteunen bij begrotings- en subsidievraagstukken. Op de website www.beursvloerlochem.nl staan alle gemaakte matches. Volgend jaar weer Door dit succes maakte de voorzitter van de Lochemse Uitdaging – Jan-Willem Allersma –aan het einde van deze Beursvloer al de datum voor volgend jaar bekend: op 10 juni 2015 zal de volgende BeursvloerLochem plaatsvinden.

Pin It on Pinterest

Share This