06 31 49 57 63 info@lochemseuitdaging.nl

Een stralende NLdoet 2014

Ondanks de af en toe fikse regenbuien staken honderden vrijwilligers in de gemeente Lochem vrijdag 21 en zaterdag 22 maart de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.

Groep 8 van Villa 60 liet zich op vrijdag niet ontmoedigen door de constant stromende regen. Ze toonden zich ‘echte bikkels’ en hielpen de scouting Jan van Riebeeck met de voorbereiding voor het aanleggen van een pad en het opruimen van het bosterrein. De oude begraafplaats in Lochem kreeg een opknapbeurt; paden werden geschoffeld, graven schoon gemaakt, blad en takken opgeruimd.

In alle dorpen van de gemeente gingen vrijwilligers in hun buurt of vereniging aan de slag met diverse klussen. De verenigingen werden met kleine en grote klussen geholpen door eigen vrijwilligers spontane hulp uit de buurt, of speciaal voor deze dag aangemelde vrijwilligers. Door al deze hulp kregen zij de klussen geklaard. Vanuit het Oranjefonds werden zij gesteund met een kleine financiële bijdrage.

Ook speciale doelgroepen staan deze dagen in de schijnwerpers. Bij De Hoge Weide in Lochem werd voor de cliënten van de dagbehandeling een wensendag georganiseerd. Cliënten werden verwend met bijvoorbeeld een gezichtsbehandeling, een heerlijke lunch of een uitstapje. Bij Gudula in Lochem stond een aantal oud-Hollandse kraampjes en was er een ‘levende juke-box’. Bewoners namen samen met vrijwilligers deel aan een wandeling naar Living Lochem en bezochten daar het seniorencafé en het Historisch Museum.

In Epse trakteerden NLdoet vrijwilligers de ouderen in het Wansinkhof op een gezellige voorjaarslunch. In De Borkel in Gorssel gingen vrijwilligers en bewoners aan de slag bij het maken van een wanddecoratie en het bereiden van heerlijke tapashapjes. Zo was NLdoet voor vele ouderen weer een gezellige, leuke en stralende dag! Vrijwel alle 60 medewerkers van Viverion, een groep Rabobankmedewerkers, medewerkers van Stichting Welzijn Lochem, Makkinga de Haan Schippers Makelaars, Mirjams Keukenbrigade, Zodoende! Communicatie en tal van middelbare- en basisscholieren deden enthousiast mee aan NLdoet 2014 en vormden zo met de vaste hulp van alle verenigingen honderden vrijwilligers. Met 40 NLdoet klussen in de gemeente Lochem was dit weer een record! Iedereen bedankt voor een alleszins geslaagde NLdoet in onze mooie gemeente.

Pin It on Pinterest

Share This