06 31 49 57 63 info@lochemseuitdaging.nl

Maxima onder de indruk van ‘de uitdaging’

Waardering van koningin Maxima voor alle Uitdagingen

Koningin Maxima bracht vorige week woensdag een verrassingsbezoek aan Nootdorp. Ze was te gast in het restaurantje De Kombuis op het terrein van Ipse Craeyenburch. De beschermvrouw van het Oranje Fonds sprak daar met landelijke en locale mensen van ‘De Uitdaging’.

Het mooiste van het bezoek was dat het niet geheim bleef voor een groot aantal bewoners van Ipse. Zij stonden na het bezoek – dat een uur duurde– met oranje sjaals en hoeden enthousiast te zwaaien en te roepen naar Maxima. “Heeee Maximaaaaa.” De koningin speelde daar breed lachend op in door meteen naar de mensen toe te lopen en volop handen te schudden. Toen een jongeman in de hoek nog te weinig aandacht had gekregen naar zijn zin en nog een keer Maximaaaaa blèrde, keerde ze gewoon even terug om ook die jongen nog even een handje te geven. De Argentijnse doet dat met een natuurlijke zwier en charme die de meeste Hollands/Duitse Oranjes niet in huis hebben.

Maxima was ook tijdens de twee gespreksrondes heel naturel en normaal aanwezig. Bleek goed op de hoogte, stelde de goede vragen en maakte bij tijd en wijle een grapje, met als gevolg dat de sfeer heel ontspannen en informeel was. De Uitdaging is in 1999 begonnen in Arnhem, helemaal niet met de bedoeling dat het een landelijke olievlek zou worden. Een beetje toevallig heeft het zich verspreid van Arnhem naar Zutphen en intussen zijn er tientallen Uitdagingen in Nederland. Sinds najaar 2012 ook in Lochem.

 

Pin It on Pinterest

Share This