06 31 49 57 63 info@lochemseuitdaging.nl

Lochemse Uitdaging officeel gestart

8 oktober 2012 – De Lochemse Uitdaging is officieel van start gegaan op 8 oktober. De bijeenkomst, georganiseerd bij Thoma Assurantie- en Pensioenadviseurs in Lochem, werd door zo’n 20 mensen bijgewoond. Naast het ondertekenen van de statuten door de bestuursleden werd er uitleg gegeven over de doelstelling van deze nieuwe organisatie.

De bestuursleden Jan-Willem Allersma, directeur-bestuurder van Viverion, Jurik Okma, directeur van JWS Kantoorinstallaties in Raalte en Maarten van Oostveen, directeur Bedrijven van Rabobank Graafschap-Noord tekenden de statuten. Notaris Albert van Hoff van Tap & Van Hoff verleende zijn medewerking aan de oprichting van deze stichting.

“De Lochemse Uitdaging is simpel gezegd een bemiddelingsbureau in vraag en aanbod van menskracht (extra handjes, creativiteit, kennis en kunde), materialen (spullen) en middelen (geld). Dit bemiddelingsbureau is een ondernemersnetwerk waarin bedrijven gestimuleerd worden om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen in concrete acties om daarmee het leefklimaat in de gemeente Lochem te verbeteren”, zegt Hetty de Wit, manager van de Lochemse Uitdaging.

”Arnhem heeft al bijna 14 jaar een Uitdaging, Zutphen al 3 jaar, Doetinchem 1,5 jaar, en ook in andere steden gaan Uitdagingen van start.” Het succes in andere steden is zo groot dat ook Lochem een Uitdaging wilde. Gerard Kok van Sociaal Cultureel Werk Gorssel nam in 2011 het initiatief door een aantal bedrijven bij elkaar te halen, die maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daar bleek al snel dat er contacten waren met de Zutphense Uitdaging. Toen was de link gauw gelegd.

Naast het bestuur zijn er nog meer ondernemers die actief aan de slag gaan met het bemiddelen. Dit bemiddelen gebeurt viermaal per jaar in een ‘matchgroep’. Deze bestaat uit ‘oude rotten’ – mensen uit het bedrijfsleven met een groot netwerk – en ‘jonge honden’ – mensen uit het bedrijfsleven die kunnen organiseren en zaken tot stand kunnen brengen.

In Lochem zijn bedrijven zeker uit te dagen, dit blijkt uit het feit dat zelfs voor de officiële oprichting de eerste match al is gemaakt. De Stichting Jong Talent/Next Generation zal diverse (bouw-)materialen ontvangen om hun project Over Mode voor 400 basisschoolleerlingen in de gemeente Lochem te kunnen uitvoeren. Oude rot Hans Kreunen, Kreunen Kunststoffen en jonge hond Peter Smale, Installatiebedrijf Eeftink, hebben deze match samen tot stand gebracht. Ook aanbiedingen zijn al voor de start gedaan: Viverion biedt de Spullenbank divers meubilair aan en wethouder Bussink van de gemeente Lochem heeft spontaan aangeboden het meubilair dat overblijft na hun verhuizing, aan de Spullenbank te willen schenken.

Zo willen wij met de Lochemse Uitdaging ook verbindingen maken! Alle betrokkenen bij de Lochemse Uitdaging tot nu toe, hebben het gevoel dat we er met elkaar iets van kunnen maken. Omdat het op een praktische manier kan, is het voor iedereen haalbaar. Dat is het effect van samenwerken.
Wilt u ook mee doen? www.lochemseuitdaging.nl.

Pin It on Pinterest

Share This